Afbeeldingen uploaden

Afbeeldingen en video’s maken de pagina’s op je website leuker om naar te kijken en voegen ook belevenis toe aan je website. Soms kan een foto al meer zeggen dat een hele stuk tekst. Daarom wil je ook regelmatig afbeeldingen en andere media bestanden aan je website toevoegen. In het menu van WordPress zie je de optie Media al staan. Dit is een verzameling van alle media bestanden (afbeeldingen & documenten) dat aan jouw website is toegevoegd. Het uploaden van afbeeldingen doe je echter in de pagina’s en berichten zelf. Hieronder leg ik je dit verder uit.

1. Open de pagina of het bericht waar je een afbeelding wilt toevoegen.
  2. Klik boven de editor op Media toevoegen.
  3. Zorg dat je het tabblad Bestanden uploaden hebt geselecteerd.
  4. Om een afbeelding up te loaden klik je op Bestanden selecteren.
    Een bestand in WordPress uploaden
  5. Kies een bestand op je computer die je wilt uploaden en klik op Kiezen. Alle bestanden worden door WordPress automatisch geĆ¼pload naar je Media Bibliotheek.
  6. Als je de afbeelding of bestand geselecteerd hebt klik dan op In pagina invoegen.
  7. Klik daarna op Publiceren of Bijwerken om de wijzigingen op te slaan.
SEO tip!

Geef afbeeldingen altijd een titel en ‘alt tekst’ mee. Hiermee help je de zoekmachines om de afbeeldingen op je website te indexeren en wordt je beter gevonden. Wil je weten hoe je beter gevonden kan worden in Google? Neem dan contact op!