Afwezigheid e-mail instellen

Ga je op vakantie of ben je per e-mail tijdelijk onbereikbaar? Stel dan een automatische antwoord van Gmail in om mensen te laten weten dat je niet meteen kunt reageren.

Automatisch antwoord inschakelen

1. Open Gmail.
  2. Ga in het menu naar Instellingen.
  3. Op het tabblad Algemeen scroll omlaag naar Automatisch antwoord.
  4. Selecteer Automatisch antwoord is ingeschakeld.
  5. Vul de van / tot datum in en het onderwerp.

Let op!

Als je geen einddatum instelt dan worden automatische antwoorden zolang deze functie is ingeschakelt gestuurd.

6. Bepaal wie je automatisch antwoord moet krijgen:
    – Vink het vakje aan naast Alleen een antwoord sturen personen die in mijn lijst met contacten voorkomen als je niet wilt dat iedereen die je e-mail stuurt, weet dat je geen toegang hebt tot je e-mail.
    – Je hebt ook een optie om alleen een antwoord te verzenden naar mensen in je domein. Als je beide vakjes inschakelt, ontvangen alleen de mensen uit je contactpersonen en in je domein het automatische antwoord.
  7. Scroll naar beneden en klik op Wijzigingen opslaan.

Gmail instellingen openen