Berichten maken

Blogs en websites maken gebruik van de ‘Berichten’ module om berichten op te maken, te wijzigen en te publiceren. WordPress maakt het zeer eenvoudig om snel nieuwe berichten te plaatsen op je website. In dit artikel wordt je uitgelegd hoe je dit het beste kunt aanpakken.

1. Ga naar Berichten in het menu

Klik op de menu keuze Nieuw bericht om een berichten pagina te openen.

1

2. Je bericht schrijven

  1. Je begint altijd met het schrijven van een titel voor het bericht. De titel komt in de meeste gevallen bovenin je website te staan.
  2. Daarna kun je in het grote invul veld (de tekst editor of WYSIWYG) tekst van je bericht gaan schrijven, je ziet boven dat veld ook een aantal opties zoals je die kent van bijvoorbeeld Microsoft Word. Voor de opmaak van je tekst heb je aan die standaard opties meestal voldoende, de opmaak van de tekst zoals lettertype en kleur worden bepaald door de “Theme” van je site dus daarover hoef je je helemaal niet druk te maken. Je kunt je volledig concentreren op de inhoud van je bericht. In het rechter-menu zie je nog een aantal opties.
  3. Gebruik ‘Bericht tags’ om woorden aan je bericht te koppelen. Voor die woorden kies je de belangrijkste steekwoorden die je in je bericht gebruikt hebt. Die tags zorgen er o.a. voor dat je beter gevonden gaat worden in de zoekmachines.
  4. Koppel je bericht aan de categorie uit de lijst met categorieën die je aangemaakt hebt en die het best bij het onderwerp van je bericht past.
  5. Gebruik na iedere wijziging die je maakt de knop Publiceren of Bijwerken om die wijzigingen op te slaan en zichtbaar te maken voor iedereen op het internet.