Dashboard & menu introductie

De eerste keer dat je het WordPress dashboard ziet denk je dat je dat nooit zult leren… niets is echter minder waar en je zult snel je weg vinden in het dashboard en in WordPress.

Het dashboard

Je dashboard kent twee functies:

1. Alles wat je nodig hebt om inhoud aan de site toe te voegen en te beheren.
  2. Alle opties voor de instellingen, functionaliteit, onderhoud, opmaak en gebruikers.

Kortom alles wat nodig is voor de opbouw en configuratie van je site. Als je niet alle opties ziet, klik dan op het pijltje rechts boven in het scherm genaamd Scherminstellingen.

1-1

1-2

Belangrijke items in het menu

• Berichten, dit is waar nieuwe artikelen geschreven worden die daarna in volgorde van schrijven op de blog of nieuws pagina komen te staan.
  • Media, hier heb je een overzicht van alle bestanden die je ge-upload hebt. Omdat je straks die uploads direct vanuit de berichten of pagina’s doet zul je hier weinig komen.
  • Pagina’s, hiermee kun je een volledige website bouwen uit statische pagina’s. Pagina’s die je een keer opzet en waar je weinig meer aan zult veranderen. In tegenstelling tot berichten kunnen pagina’s in verschillende volgordes gesorteerd worden.
  • Reacties, je bezoekers kunnen reageren op de berichten die je schrijft (dit kun je overigens ook uitschakelen) en die reacties moeten soms goedgekeurd worden. Het beheer van die reacties doe je hier.
  • Profiel, hier kan je jouw eigen profiel aanpassen. Te denken aan je wachtwoord, e-mailadres en links naar Social Media websites.