Filters gebruiken in Gmail

Filters in Gmail is een slimme manier van zoeken maar kan ook uitstekend gebruikt worden om e-mails te bundelen met behulp van labels.

Labels in Gmail

Meer informatie over labels vind je hier: Labels in Gmail

Als voorbeeld gaan we e-mails afkomstig van een bepaald domein toevoegen aan een label en deze uit de Inbox verwijderen en archiveren.

1. Open Gmail in je browser.
  2. Klik rechtsboven op het tandwiel.
    tandwiel
  3. Klik in het menu op Instellingen.
  4. Ga naar het vijfde tabblad Filters en kies voor Nieuw filter maken.
    4
  5. Om alle berichten op een bepaald domein te kunnen filteren voer je in het eerste veld Van het domeinnaam in. In dit voorbeeld worden alle e-mails afkomstig van revealit.nl gefilterd.
    5
  6. Klik nu onder in het menu op Filter maken met deze zoekopdracht.
  7. In het volgende scherm kan je de filter verder configureren. In dit voorbeeld selecteren we de opties Postvak IN overslaan en Markeren als gelezen.
  8. Om alle e-mails straks van dit domein te kunnen bundelen moeten we nog voor 1 optie kiezen, namelijk Het label toepassen. Selecteer deze optie en kies een bestaande label of maak een nieuw door op Nieuw label… te klikken.
    8
  9. Als laatste selecteer je de optie Filter ook op % overeenkomende e-mails en klik je vervolgens op Filter maken.
    9
  10. Keer nu terug naar het Postvak IN. Je moet nu een label aan de linkerkant zien die je net hebt aangemaakt. Hierin zijn nu alle e-mails afkomstig van het domein @revealit.nl gebundeld.
    10
Meer filter opties

Er zijn talloze verschillende manieren om filters te gebruiken. Dit is maar een voorbeeld. Mocht je meer over filters willen weten neem dan contact op via support@revealit.nl of bel 085 773 77 36.