Lijsten maken

Opsommingen worden veel gebruikt in teksten voor het internet, omdat deze snel te lezen of te ‘scannen’ zijn. Als je op de geordende lijst of ongeordende lijst klikt, verschijnt de eerste regel van je opsomming. Na het typen van de eerste regel, druk je op [enter] om naar de volgende regel te gaan. Door twee keer op [enter] te drukken ga je verder naar een normale paragraaf.

Lijsten zijn goed voor SEO

Google is gek op lijsten. Vooral wanneer je belangrijke onderdelen van je tekst opgesomd in een lijst plaatst zal dit een bijdrage leveren tot een betere indexatie van je website.

Een opsommingslijst maken in WordPress

In de pagina of bericht die je maakt staat deze optie in je werkbalk.

1

Optie voor ongeordende lijsten.

Optie voor geordende lijsten

Optie voor geordende lijsten

Wanneer je lijsten maakt dan zien ze er als volgt uit in je editor.

3

Lijsten controleren

Het komt wel eens voor dat je een opsommingslijst plak vanuit Word of een ander programma. Let op dat WordPress deze lijsten goed omzet naar correcte HTML code. Om dit te kunnen controleren schakel je over naar Tekst mode.

Een lijst moet in HTML er zo uitzien:

<ul>
<li>Punt 1</li>
<li>punt 2</li>
<li>punt 3</li>
</ul>

<ol>
<li>Nummer 1</li>
<li>nummer 2</li>
<li>nummer 3</li>
</ol>