Link toevoegen aan tekst

Een zogenaamde hyperlink toevoegen aan WordPress doe je door onderstaande 4 stappen te volgen. Ook een e-mail link kan je op deze toevoegen.

1. Selecteer de tekst

Om een link te kunnen invoegen moet je eerst de tekst waar de link moet komen selecteren.1

2. Voeg een link toe via de WYSIWYG editor

In het menubalk van de editor vind je een knop voor het invoegen van een link en klik daarop.

2

3. Voeg een link en link tekst toe

Er moet een venster openen genaamd “Link invoegen/bewerken”. Hier kan je een specifiek URL invoeren met een titel of een pagina binnen de website zoeken. Als je klaar bent klik je op Link toevoegen.

Tip!

Het beste kan je alle links die verwijzen naar websites of pagina buiten je eigen website open in een nieuw venster of tab. Hieronder is deze optie geselecteerd.

3

E-mail link toevoegen

Door “mailto:een@email.com” te plaatsen in het veld URL wordt de betreffende link een e-mail link.

4. Bewerkingen opslaan

Als je klaar bent met het bewerken van de pagina dan sla je alle wijzigen op. Klik hiervoor op de knop Bijwerken of Publiceren (in sommige gevallen).