Tabellen maken

Met tabellen heb je in WordPress de mogelijkheid om tekst goed te kunnen uitlijnen voor bijvoorbeeld prijslijsten of contactgegevens. In onderstaand voorbeeld laat ik zien hoe je een prijslijst in een tabel kan plaatsen.

Opmerking

Dit is geen standaard functie in WordPress. Om tabellen te kunnen maken in WordPress zal je eerst een plugin moeten installeren. Neem daarvoor contact op met Revealit via support@revealit.nl of 085 773 77 36.

1. Een tabel invoegen

Open de pagina waar je een tabel wilt toevoegen en klik vervolgens op Nieuwe tabel invoegen.

1

2. Tabel dimensies instellen

Tabellen bestaan uit rijen (horizontaal) en kolommen (verticaal). In onderstaand voorbeeld ga ik uit van een prijslijst dat bestaat uit 2 kolommen en 5 rijen. Voer bij Columns (kolommen) dan 2 in en bij Rows (rijen) 5 in. Daarna klik je op Invoegen. De overige instellingen laat ik nu even voor wat ze zijn.

2

3. Inhoud plaatsen

Nadat je op invoegen hebt geklikt zie je een tabel in je editor. Deze kan je nu gaan vullen met inhoud.

Een tabel zonder inhoud.

Een tabel met inhoud.

Een tabel met inhoud.

Zo ziet je tabel er bijvoorbeeld dan uit.

Zo ziet je tabel er bijvoorbeeld dan uit.