Video’s in WordPress

Vanaf WordPress versie 3.9 is het mogelijk om eenvoudig video’s te plaatsen in pagina’s of berichten. Volg onderstaande stappen om een video toe te voegen.

Niet alleen YouTube

Hieronder wordt een YouTube video als voorbeeld gebruikt. WordPress ondersteund echter veel meer website. Bekijk hier de volledige lijst.

1. Ga naar YouTube en open de video die je wilt toevoegen.
  2. Selecteer de volledige URL in de adresbalk van je browser.
    1
  3. Plak de URL in je editor en wacht totdat WordPress de video opgehaald heeft.
    3
  4. Sla de pagina op door op Bijwerken of Publiceren te klikken. Bekijk de pagina aan de voorzijde.