Wachtwoord wijzigen

Het is goed om eens in de zoveel tijd je wachtwoord te wijzigen om je website zo veilig mogelijk te maken. Ook wanneer je voor het eerst inlogt in WordPress dan ontvang je van ons een gebruikersnaam en wachtwoord. Hieronder zie je hoe je een eigen wachtwoord kan instellen.

1. Open je profiel menu

Als je in WordPress bent ingelogd dan ga je met je muis rechtsboven in het scherm staan. Daar klapt een menu naar beneden en kan je kiezen voor Mijn profiel wijzigen.

1-1

Maar je kan ook in het menu bij je profiel komen via Profiel.

1-2

2. Voer een nieuw woordwoord in

Eenmaal op je profiel pagina, scroll je helemaal naar beneden en voer je bij Nieuw wachtwoord het nieuwe wachtwoord in. Daarna klik je op Profiel bijwerken.

2

Kies altijd een sterk wachtwoord!

Het eerste wat een hacker zal proberen is toegang te verkrijgen tot je website via de WordPress login. Gebruik dus nooit je naam of geboortedatum als wachtwoord. Sterke wachtwoorden bevatten een combinatie van letters, hoofdletters, cijfers, speciale tekens en zijn minsten 10 karakters lang. Je kan ook gebruik maken van een wachtwoord tool. Wil je meer hierover weten? Lees dan dit artikel.