Website doorverwijzen vanuit WordPress.com

Wanneer je een WordPress.com website wilt verhuizen naar een zelf gehoste website zonder daarbij geïndexeerde pagina’s in de zoekmachines te verliezen, zal je deze moeten doorverwijzen. Om dit te doen moet je een upgrade aanschaffen in je WordPress.com account. Dit doe je door onderstaande stappen door te nemen.

Let op!

Een doorverwijzing bij WordPress.com is een betaalde upgrade. Deze upgrade zul je na het instellen moeten betalen met credit card of via PayPal. Zorg ervoor dat je je betaal gegevens bij de hand hebt.

1. Ga naar WordPress.com en klik op Login.
    Log je in bij WordPress.com
  2. Voer je gebruikersgegevens in en klik op Inloggen.
    Inloggen in WordPress.com
  3. Als je bent ingelogd dan ga je naar Mijn site en klik je vervolgens op WP Admin.
    WP Admin in WordPress.com
  4. In de admin gedeelte ga je nu naar Winkel in het menu.
    Winkel in WordPress.com
  5. Je krijgt een overzicht van upgrades te zien. Kies nu voor Omleiding van de site en klik op Koop nu.
    Schaf een omleiding van de site aan in WordPress.com
  6. Geef nu de nieuwe site-url op waar je je bezoekers naartoe wilt verwijzen en klik daarna op Doorverwijzen naar deze URL.
    Doorverwijzen naar deze URL
  7. Bevestig de doorverwijzing.
    Doorverwijzing in WordPress.com bevestigen
  8. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar de winkelwagen. Je kan met credit card of via Paypal je upgrade betalen.
    Afrekenen in WordPress.com