Widgets maken & beheren

Wat is een Widget?

Een widget is eigenlijk een soort kleine module als aanvulling op je bestaande WordPress website. Een widget is een soort module die toegevoegd kan worden in een van je sidebars of op andere plekken in de website. Voor WordPress zijn er wellicht duizenden plugins (deze kunnen ook gebruikt worden als widget) beschikbaar. Maar een widget hoeft niet perse een plugin te zijn. Zo kan je bijvoorbeeld ook zelf inhoud als widget toevoegen.

1. Widgets in het menu openen

Widgets kunnen geopend worden via het menu Weergave > Widgets.

1

2. Een widget plaatsen

De widgets pagina bestaat uit 2 kolommen, namelijk een linker kolom ‘Beschikbare widgets’ en een rechter kolom met widget gebieden. Om een nieuwe widget te kunnen plaatsen sleep je een widget vanuit de ‘Beschikbare widgets’ naar een sidebar (in onderstaand voorbeeld ‘Hoofd sidebar’).

In het voorbeeld plaatsen we een Tekst widget in de Hoofd sidebar.

In het voorbeeld plaatsen we een Tekst widget in de Hoofd sidebar.

Wanneer je een widget in een sidebar hebt gesleept dan kan je hem verder bewerken en op Opslaan te klikken.

Een Tekst widget is een veelzijdige widget. Je kan o.a. tekst en HTML in plaatsen.

Een Tekst widget is een veelzijdige widget. Je kan o.a. tekst en HTML in plaatsen.