Youtube video invoegen

Let op! Deze methode vanaf versie 3.9 niet gebruiken

Vanaf WordPress versie 3.9 is het mogelijk om rechtstreeks video’s te plaatsen zonder gebruik te maken van embed codes. Voor meer informatie lees: video’s in WordPress.

Als je graag een video wilt laten zien op je website raden wij altijd aan om gebruik te maken van derde partijen. Denk bijvoorbeeld aan Youtube. Youtube is een krachtige partij waar je video’s kunt uploaden en invoegen op je website. Als je wilt weten hoe je een Youtube video toevoegt aan WordPress lees dan hieronder verder.

1. Open een pagina

Open of bewerk de pagina waar je een Youtube video wilt toevoegen aan je website. Schakel vervolgens over naar Tekst mode.

1

2. Ga naar Youtube.com

Open in je browser een nieuw tab of venster en ga naar www.youtube.com en zoek de video die je wilt toevoegen aan je website. Onder de video kies je eerst de optie Toevoegen aan en dan voor Insluiten. Je ziet nu een venster met de zogenaamde ‘embed code’. Selecteer en knip deze embed code. In onderstaand voorbeeld ziet de embed code er als volgt uit:

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/IJNR2EpS0jw?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Extra opties

Optioneel kan je nog een aantal opties kiezen zoals Videoformaat waarbij je de hoogte en breedte van je video kan aangeven.

2

3. Plak de embed code in je pagina

Schakel nu weer terug naar je website en controleer nogmaals dat je editor in de Tekst mode staat in plaats van WYSIWYG mode (zie stap 1).

3

4. Het resultaat

Sla de pagina op met de knop Bijwerken of Publiceren en open de website aan de voorkant. Je moet dan een een Youtube video zien als hieronder.

4

Andere video diensten

Deze manier van video’s toevoegen is niet alleen geschikt voor Youtube maar ook voor andere online video diensten zoals Vimeo.